2014. június 16., hétfő

Szabadságon a kertben

Az elmúlt héten szabadságon voltunk, elmenekültünk egy kicsit a munka világától és belevetettük magunkat a kerti munkálatokba. Szinte reggeltől estig a kertben tevékenykedtünk. Na, persze, ahogy az időjárás engedte, mert a hét eleji 35 fokokat csak a hűvös lakásban, vagy a Balaton partján lehetett kibírni.

Elkezdődött az öntözéses szezon, így esténként napnyugta környékén szorgalmasan gyűjtöttük a szúnyogcsípéseket miközben életben próbáltuk tartani növényeinket a perzselő hőség ellenére.

Nem véletlenül mondta Mamka, hogy a június eleje-közepe az egyik legelfoglaltabb időszak a kertben. Még ki sem pihentük az eper szezon okozta fáradalmakat, már nyakunkon volt a cseresznye szezon, folyamatosan érett a nagy meleg miatt a borsó, így borsódzik már a hátunk a nevének említése kapcsán is. Szemeztünk reggel, szemeztünk ebéd után és szemeztünk este a VB meccsek alatt is. 
Örömmel vettük azonban tudomásul szombat délután, hogy VÉGEZTÜNK!!….borsótermésünk kis része a vasárnapi borsó levesben, nagyobb része pedig a fagyasztóban kötött ki……Mamka megelégedésére.

A hét eleji nagy hőségben volt időnk elmélázni kertünk és növényeink fejlődésén. Visszanéztük a tavaszi képeket és nagyon jó volt látni, hogyan fejlődtek hétről-hétre, hónapról-hónapra növényeink, fáink, gyümölcseink.


Íme, egy-két kép, ízelítőül:

1. Alma:





2. cseresznye











3. füge







4. mandula







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése